English Rose

Werkwijze

For fluency without fear

Linda Russell 's aanpak
The way of working

Om jouw doelen te halen wordt door mij, jouw taalcoach Linda Russell, een intake gesprek ingepland. De opzet van het intake gesprek is als volgt:

1. Kennismaking
Een persoonlijke kennismaking en een introductie van English Rose.

2. Het vaststellen van je startniveau
Ik, Linda, voer een kort interview met je in het Nederlands en Engels. Zo kunnen we een goede inschatting maken van je huidige niveau.

3. Het bepalen van je doelen en lesprogramma
Wat wil je precies leren? In welke situatie heb je Engels nodig? Wat is jouw leerstijl? Dat zijn vragen die ik je zal stellen. Daarna bespreken we hoe jouw lesplan er op hoofdlijnen kan uitzien.

Een lesplan op maat gemaakt die in het teken staat van jouw wensen, verwachtingen en doelstellingen tot de taaltraining. Door de persoonlijke aanpak wordt elke les afgestemd naar het instap niveau van de cursist.

Een niet onbelangrijk deel van taaltraining is dat de cursist zich professioneel kan presenteren in de Engelse taal. De lessen beginnen met een kort gesprek om de cursist de gelegenheid te geven om de geleerde stof in de praktijk te brengen — natuurlijk met feedback van de trainer.

Vervolgens gaat de opleiding van de cursist verder met de nieuwe lesstof en wordt deze, op een ontspannen wijze, in de praktijk gebracht met oefeningen. Te denken valt aan het opfrissen van de grammatica en oefeningen met gerichte woordenschat (gesproken & geschreven taal uit de werksituatie). Door mijn persoonlijke aanpak wordt elke les afgestemd naar het niveau van de cursist.

Maatwerk

Waarom een taalcursus of training van Linda Russel in plaats van de grote aanbieders in Nederland? Ik geef Engelse taal cursussen met hart en ziel voor zowel groepen als het individu met de volgende kernwaarden: Flexibel, doelgericht, informeel & persoonlijk, enthousiast en vooral geen 9 tot 5 mentaliteit. Als native speaker weet ik als geen ander waar op te letten en bij te sturen tijdens het leer traject.

Door mijn persoonlijke aanpak wordt elke les afgestemd naar het niveau van de cursist

Tips voor het intakegesprek!

Tips voor het intake gesprek!

Je haalt het meest uit de intake als je je erop voorbereidt. Dat kun je op de volgende manier doen:

Stap 1: Vertel me meer
Denk na over hoe je Engels hebt geleerd en wilt gaan gebruiken.  

Stap 2: Helder doel voor ogen hebben
Bedenk zelf wat je graag wilt kunnen na afloop van een Engelse taaltraining. De volgende vragen helpen daarbij:

  • In welke situaties heb je Engels nodig?
  • Over welke onderwerpen communiceer je per situatie?
  • Met wie communiceer je?
  • Op welke manier communiceer je: gesprekken, presentaties, schriftelijk

Hoe beter je deze vragen kunt beantwoorden, hoe beter ik de training voor jou op maat kan maken.

Stap 3: Opwarmen
Je voert een deel van de intake in het Engels. Als je niet regelmatig in het Engels spreekt, kun je je kennis opfrissen door Engelse films of tv te kijken of iets te lezen in het Engels.

Engelse cursus aanbod

Het aanbod van English Rose taaltrainingen zijn zeer divers. Onderstaand een overzicht van deze diensten inclusief een uitgebreide aanpak per onderwerp.

Ben jij graag bezig met Engels of kan je wel wat extra Engels gebruiken? Maar wil je niet standaard woorden stampen en grammatica oefeningen doen. Dan is deze cursus iets voor jou! Verbeter spelenderwijs je Engelse taalvaardigheid en durf in het Engels een gesprek aan te gaan.
English Rose Cursus aanbod particulier conversatie Engels
Wil je graag je Engels ophalen en individueel lessen volgen? Dat kan, gedurende een aantal weken geef ik jou 1 op 1 les en werken we samen aan de verbetering van je Engelse taalvaardigheid op de gebieden waar dat nodig is, op basis van jouw (school)boeken. Die onvoldoende kan echt niet, toch?
English Rose Cursus aanbod particulier bijles Engels
In-company of bij English Rose
Schiet je zakelijk soms net wat te kort of durf je niet zo snel een gesprek met een collega aan te gaan in het Engels of heb je moeite met het opstellen van een Engelse email. Dan is deze cursus iets voor jou! Verbeter je zakelijk Engelse taalvaardigheid. Deze cursus wordt 1 op 1 gegeven of vanuit de opdrachtgever aangeboden voor een groep.
English Rose Cursus aanbod particulier zakelijk Engels
In deze workshop van minimaal 2 uur ga je praktisch aan de slag met allerlei werkvormen om je Engelse spreekvaardigheid te bevorderen en om beter te kunnen communiceren tussen bijvoorbeeld afdelingen. Deze workshops worden vaak gehouden tijdens bedrijfsdagen wat helpt om de verbinding onderling te verbeteren.
English Rose Cursus aanbod zakelijk Workshop Engels

Werkwijze

Personal coaching kan je helpen om zelfverzekerd in het Engels te communiceren bijvoorbeeld bij een sollicitatie in het Engels. Coaching wordt ook ingezet voor van werk-naar-werk trajecten om met moeilijke vragen en lastige collega’s om te kunnen gaan. Wil je weten hoe? Maak dan een vrijblijvende afspraak.
English Rose Cursus aanbod zakelijk Coaching Engels

Werkwijze

Het controleren van teksten op type- en spelfouten, grammaticale onvolkomenheden, verkeerde interpunctie, dubbele spaties, inconsequent gebruik van persoonsvormen, stijlen en terminologieën, et cetera.
English Rose Cursus aanbod zakelijk Proofreading Engels

Werkwijze

Laat je teksten professioneel vertalen van het Nederlands naar het Engels door mij. Ik heb ruime ervaring met het vertalen in veel vakgebieden. Bijvoorbeeld websites, documenten, werkrapporten e.d. (Geen juridische vertalingen).
English Rose Cursus aanbod zakelijk Vertalingen Engels

Werkwijze

Jouw teksten ingesproken hebben in het Engels, geen enkel probleem. Ik kom persoonlijk langs en spreek de gewenste teksten in bij jullie in de studio of de door jullie gebruikte apparatuur en software. Wel zo makkelijk en snel.
English Rose Cursus aanbod zakelijk Voice-over Engels

Werkwijze

Interesse gewekt?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik doe en wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met mij of vraag gemakkelijk online een offerte aan.